Автор: valentino

ЕВЕ КОЈА Е СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

Смислата на човекот е да научи да биде Господар, управител на својот живот, контролор и регулатор на своите животни текови. Човекот кој го научил ова може да биде свој Бог и да нема други човечки Богови над него кои ќе му го кројат животот и ќе му кажуваат што да прави.

Повеќе

ШТО Е ЕГО? – УБАВО ДЕФИНИРАНО ЗА ДА НЕМА НЕДОРАЗБИРАЊА

Егото е дефектен лик што човекот го игра во претставата на животот составен од: дефектни верувања, дефектно извежбани навики, дефектни идеи, дефектни начини на размислување, дефектни ставови, дефектни сексуални нагони.

Повеќе

СЛЕДЕТЕ МЕ НА ФЕЈСБУК