Хомосексуалноста е обичен порок

Лажгото Лузерот и Педерот, Размислувања

Хомосексуалноста е порок или лоша навика.

Да речеме, еден пуши цигари, друг многу јаде, трет пие алкохол, компулзивно купува, се коцка итн.

Ова значи дека сите луѓе сме порочни, секој на свој начин. Никој од никого не е подобар. Напротив, сите сме еднакво грешни и затоа не бидува да фрламе камења едни на други.

Она што можеме да го направиме е да ја анализираме ситуацијата и да ја подобриме најдобро што можеме.

Сега за порокот:

Секој порок што човекот го практикува како награда носи болка соодветна на него. Луѓето не сакаат да се откажат од пороците исто како што не сакаат да се откажат и од доблестите. Тие се прашање на навика и затоа бараат решение како да го задржат порокот, но во исто време да не ги трпат болките. Тоа е исто како пушачот кој оди на лекар да се лекува од висок крвен притисок, но не сака да ги остави цигарите.

Тоа на овој свет не може тоа да биде. Нема и јаре и паре.

Сепак, луѓето постојано се обидуваат во исто време да бидат порочни и среќни но тоа не поминува затоа што животот не ни е даден за да го мамиме. Секој порок и престап добива награда во форма на болка.

Излезот од проблемот е претворање на порокот во доблест, но тоа е многу тешко. Да речеме, само 5% или помалку од луѓето после 25 години кои имаат проблеми со телесната тежина успеваат да ја нормализираат и да ја задржат до крајот на животот.

Ова е така затоа што јадењето е навика, а навиките се цврсто врежани во мозокот на личноста.

Истото се случува и со луѓе кои во младоста имале хомосексуални искуства, а потоа ја напуштиле хомосексуалноста за потоа да воспостават нормален хетеросексуален живот.

Не чудете се, ги има и тоа многу, само не кажуваат затоа што им е срам.

Останатите не се толку среќни. Тие се обидуваат да бараат излез во рамките на порокот , а тоа е како да бидат во исто време и порочни (геј) и продуктивни на личен план а со тоа и среќни.

Исто како што не може заедно и кафе и цигари и слатки и мрсни јадења и алкохол и комар и сѐ и добро здравје. Не оди тоа заедно.

Што се однесува до хомосексуалците еве зошто не оди:

Хомосексуалците имаат два проблемa:

Проблем број 1:

Прво, малцинство се, што значи тешко, ама навистина многу тешко доаѓаат до партнер (особено активен) и второ не можат да се множат, што е природно труматично за некои луѓе.

Сега, трикот со геј парадите е што геј парадата е саем на педеризмот направен да привлече внимание, и да влијае на младите луѓе кои се сеуште неформирани како личности прво да ја прифатат педерастијата како нормален концепт, а потоа, полека, по можност да се придружат како „помагачи“ на пасивните хомосексуалци.

Пасивните хомосексуалци се во огромен број, додека активните се многу малку. Затоа, потребни се активни условно земено бисексуалци кои би ја задоволувале армијата пасивни. Задоволувањето на сексуалните потреби е огромен проблем, затоа што незадоволените сексуални потреби создаваат огромен негативен набој, особено кај младите луѓе. Ова е многу среиозен проблем, и иако изгледа навидум тривијално, воопшто не е тривијален.

Проблем број 2:

Хомосексуалните врски не можат да создадат потомство и со тоа хмосексуалната врската не може да има смисла. Да, одредена смисла може да има, но мала. Затоа, на прсти се бројат хомосексуалните врски што траат.

Надежта на хомосексуалците е дека ако склучат брак, дека можеби би можело барем горе-долу врската да им добие смисла со тоа што би посвоиле дете. Каква е смислата од една врска ако нема творби?

Со посвојувањето деца, хомосексуалците се обидуваат да создадат смислена врска базирана на нивниот порок исто како и пушачите кои постојано пијат апчиња за висок притисок а не престануваат да пушат.

Решение:

Првиот кој е без грев прв нека фрли камен, вели Светото писмо.

Се согласувам.

Не смееме да фрламе камења, но во исто време не смееме да дозволиме некој при очи да не прави слепи и при мозок да не прави будали и да ни ги кандисува децата да му го бутнат од назад, само затоа што имал потреба да се реализира како хомосексуалец.

Ако си маж, ако си чесен, биди педер, биди лезбејка, биди што сакаш, ама не кандисувај неопределени и не навлекувај ги во твојот порок.

Но ова не е можно, затоа што секогаш има прв пат. Исто како што има прв пат за пушење цигари, јадење слатки, пиење и слично.

Порокот е тука да му ја пополни душевната болка и празнината на порочниот човек, да му ја излекува болката причинета од кој знае што кој знае кога. Ова важи како за хомосексуалците, така и за сите други порочни луѓе на прво место со мене.

Ниту јас, ниту никој друг не е подобар од било кој друг порочен и несреќен човек вклучувајќи ги хомосексуалците.

Решението на хомосексуалноста е исто како и решението со сите пороци. Човекот треба да работи на себе. Соодветно, ако хомосексуалноста на некого му прави проблем при изборот на партнерот или решението е во проширувањето на своите видици. Можеби хетеросексуалноста е убава? Можеби не треба човекот да запина како магаре на мост и да биде толку исклучив па да гледа само во истиот пол?

Што мислите на овој предлог другари хомосексуалци?

Порака до наивните:

Не верувајте кога ќе пиштат хомосексуалците дека тоа е вродено, дека се родиле со тоа и тн. Никој со ништо не се родил освен со Исус Христос, со бесконечната сила што може сѐ да поправи, само ако човекот сака да работи на себе.

Хомосексуалноста е вродена исто како и пиењето и пушењето. Никој не се родил така, само следел лош пример кога бил мал и немоќен да создаде критичка мисла и да се тргне од мамката.

Секој порок е стекнат. Јас знам дека реалноста на секого му изгледа многу убедливо. Но тука сме за да ја промениме, а не покорно да ѝ се потчинуваме.

Нарачај ја книгата ЛАЖГОТО ЛУЗЕРОТ И ПЕДЕРOT

За 190 денари со БЕСПЛАТНА достава!