Кога човекот е заробен од штетни идеи, лоши игри или игри со непосакувани соиграчи, тој е во ропство.

Децата најмалку робуваат на штетните игри. Тие си играат по своја волја, во својот детски свет, и не прифаќаат наметнати игри. Тие не си го отежнуваат животот непотребно,  и се одличен пример за тоа како човек треба да си го живее животот.

Возрасните, пак, воглавно длабоко се убедени дека „тоа е тоа“ и дека животот е едно големо глобално трпење.

Ова дефинитивно доведува до катастрофални последици.

Нарачајте ја книгата Дамата, домаќинката и курвата

За 390 денари со БЕСПЛАТНА достава!