ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БРАЌАТА ПЕДЕРИ

Размислувања

Драги браќа педери,

Од прва рака знам дека меѓу вас си се викате педери, тетки, стрини и со други најпогрдни имиња. Што е проблемот кога околината ќе го избере најневиното име за вас од сите имиња што вие секојдневно ги користите едни за други?

Не продавајте лицемерие. Но ајде да почнеме од почеток:

Не сум подобар од вас. Сигурно сум мног полош од многумина од вас. Полн сум со мани, но ви го праќам ова отворено писмо затоа што како што вие ѝ упатувате писма на јавноста, така и јас ви пишувам вам.

Петар има вишок килограми, го викаат дебел. Јовче има сексуален мерак кон машки, го викаат педер. Тони сака да пуши цигари, го викаат пушач. Зоран сака да се коцка, го викаат коцкар. Мирче е мрзелив и го викаат мрза. Тодор не сака да учи, го викаат незналица. Сите овие личности имаат некаква слабост или некаков порок. Секој човек има некаква карактерна слабост што треба да ја надмине. Животот затоа е даден, за да се надминеме себеси.

Имам убава вест за вас.

Не верувајте во приказните дека педерастијата е вродена, затоа што само моќта и љубовта се вродени. Слабостите се пороци и се собрани некаде по пат, како партали. Секој порок има во него скриен страв.

Ако разберете дека педерастијата е надминлив порок, ако разберете дека можете да се ослободите од него, вие ќе почувствувате големо олеснување. Башка, ќе престанете со пропагандата што ја водите.

Знам зошто ја правите оваа пропаганда. Мислите дека има многу потиснати педери и лезбејки и дека кога сите би каминг-аутнале вашето друштво би се зголемило и вие би биле помалку осамени.

Не, нема.

Ви се чини дека сите сме педери само не признаваме, но тоа е лажен впечаток затоа што светот го набљудувате од ваш аспект. Но вашиот аспект не е објективен. Ве има 5% што машки што женски. Немојте да ги броите активните педери кои „опинаат“ по 30-40 пасивни партнери. Тие се малку и ќе бидат малку. И нивното внимание ќе чини сѐ поскапо. Ќе ви требаат многу пари за да го платите нивното внимание.

Поефтино е да го надминете порокот. Знам, неверојатно делува, но може. Сигурен сум дека може. Отворете јутјуб и ќе најдете многу сведоштва на луѓе кои се избавиле од порокот викан педерастија. А колку ги има кои не си признаваат јавно? Еден куп!

Впрочем, зошто се навредувате од зборот педер? Бидете јунаци и кажувајте го тоа јавно како што го кажувате меѓу себе.  Знам дека тоа го правите. Мене не можете да ме излажете. Со години комуницирам со педери и знам. Не измислувам ништо од ова.

Дали мислите дека полесно ќе живеете ако успеете да го убедите народот да ве вика поинаку? Дали всушност мислите дека ако луѓето не зборуваат за своите слабости ќе можат да ги надминат?

Никако.

За слабостите треба отворено да се зборува и сите да си помагаме во надминувањето на истите.

Во крајна сметка, што е проблемот со името? Името си е име. И тоа ќе си постои. Сакале или не, изговарале го или не, педерот ќе си биде педер исто како што Македонија никогаш нема да биде северна.

Името педер постои од антички времиња а традицијата има голема моќ. Не мачете се напразно да ги убедувате луѓето затоа што тие пак ќе ве викаат педери. Пред вас можеби ќе аборуваат „геј“, но меѓу нив секогаш ќе си бидете педери. Не вреди напорот што го правите.

Или можеби мислите дека педерастијата е нешто добро? Ами, ако е добро, ајде сите да станеме педери. Ама, не. Не е добро. И вам не ви е добро и затоа никој не ви завидува затоа што педерастијата не дава добар пример. 

Дали некој коцкарите, дебелите, мрзеливите, пијаниците и незналиците ги мрази ако ги вика такви? Не. Етикетата постои за луѓето да знаат со каква личност влегуваат во комуникација.

Просто, секој е таков каков што ѐ. Зошто ако педерот се нарече педер би требало да биде говор на омраза?

Дебели, мрзеливи, глупави, коцкари, пијаници и сите слични собраќа, сите сме едно во нашите пороци. Доста гњавите и барате луѓето да мижат на вашите пороци. Наместо тоа, разбудете се и со главата нагоре покажете дека во вас има сила што може да ви помогне да го надминете порокот.

Порокот нема да биде полесен, таман ако сите на земјава станеме педери. Пак ќе ви биде тешко.

Ако некој те вика некако, погрдно, тоа е затоа што тој ти е огледало и ти покажува каде си слаб. А ти, зајакни, надмини ја слабоста и излези од проклетата зона каде што се наоѓаш. Никој нема интерес луѓето да бидат слаби. Секому му требаат чисти и непорочни луѓе.

Од мене толку од Господ повеќе.

Нарачај книга од Валентино

За 190 денари со БЕСПЛАТНА достава!