Ајнштајн за концентрацијата

Мисли од големи умови

“Секој човек кој може да вози безбедно додека бакнува убава девојка едноставно не му го обрнува потребното внимание на бакнежот.”
Мојот татко секогаш велеше дека не можеш да јаваш два коња во исто време. Јас љубам да кажам: прави што било, ама не сè. Научете се да бидете присутни каде што сте, дадете му сè од себе на тоа што го правите во моментот. Фокусираната енергија е сила и тоа е разликата меѓу успехот и неуспехот.