Серија Надмини се себеси!

Книги за вашиот успех во животот

Убавината на животот и љубовта се резервирани за моќните и независните!

Анатомија на моќта

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Вистинската моќ не ја добиваш од човек или од група луѓе, иако понекогаш така изгледа.

Вистинската моќ е дар од Бога што ти служи да ги остваруваш твоите љубовни цели.

Љубовта секогаш вели „можеш“!

Љубовта е потписот на Бога. Љубовта е гласот на свеста и тој секогаш ја кажува вистината за твојата природа.

Љубовта познава што сакаш и што ти треба и ти дава зеленото светло да постигнеш сè што сакаш, затоа што кога ѝ служиш на љубовта, ти му служиш на Бога.

Да жртвуваш значи неповратно да размениш. Не плаши се да разменуваш, да заминуваш, да напушташ, да препушташ, да оставаш. Пуштај сè што не ти е од корист, сè што не ти помага да напредуваш, затоа што сè додека не го оставиш тоа што не ти врши работа, во твојот живот нема да се ослободи место за да се појави нешто поубаво.

128 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Анатомија на моќта.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Анатомија на моќта.

Дамата, домаќинката и курвата

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Оваа книга на забавен начин ќе ви ги открие тајните на жените кои се чинат магични, недопирливи и моќни, жените каква што секоја жена посакува да биде.

Исто така, ова е книга што ќе ви покаже каде луѓето најмногу грешат во љубовните односи. На непосреден начин, со разбирлив јазик ќе ви зборува за животните и љубовните вештини што многу малку жени ги познаваат, а оние кои ги познаваат од обичните жени најчесто се нарекувани курви.

Но, дали е праведно жената што не знае кога е жена, мајка, работничка или слугинка има право да суди за другите жени кои тоа добро го знаат и вешто си ја градат врската со партнерите?

Или дали можеби мажот има право да бара принцеза во креветот во ситуација кога тој не е достоен да биде во близна ниту на полуписмена слугинка?

Вистината е дека под рака си го носиш тоа што го заслужуваш и ништо повеќе.

Колку побрзо го разбереш овој факт, дотолку подобро за тебе 🙂

80 страници, џебен формат 25×17 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Дамата, домаќинаката и курвата.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Дамата, домаќинаката и курвата.

Лажгото, лузерот и педерот

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Постојат добри луѓе. Тие имаат свест и создаваат убави нешта. Но има и луѓе, со малку свест и затоа ги уништуваат убавите нешта.

Ова е совршена книга што секоја млада дама треба да ја има во својата ташна затоа што содржи животно важни податоци во врска со негативните карактерни особини на луѓето што прават наместо на луѓе, некои луѓе повеќе да наликуваат на жаби.

Но жабата не е виновна што е жаба. Таа е жаба затоа што не знае да биде принц од бајките. Еден ден, можеби и ќе стане принц, но во меѓувреме, добро да се биде на пристојна оддалеченост од жабата, затоа што жабата ќе си биде жаба, без оглед на бројот на бакнежи кои ќе ги прими.

Научете се да ги разликувате жабите од принцовите. Тоа ќе ви заштеди многу време и бесмислени бакнежи.

Оваа книга е задолжително едукативно четиво за секоја млада дама.

160 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Лажгото, лузерот и педерот.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Лажгото, лузерот и педерот.

Доктор Секс

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Врските ниту се создаваат, ниту пак  постојат туку – така. Тие си имаат смисла, а смислата им ја даваат партнерите. Нивната основна е во тоа што партнерите имаат заеднички поставени цели и истрајно ги следат.

Сите проблеми во врските настануваат затоа што партнерите немаат идеја што се случува околу нив, додека околината ги притиска да се прилагодуваат кон нејзините потреби.

Секој зрел човек е замислен треба да биде „професионален“ љубовник. Наводниците на зборот професионален се дури и излишни ако се разбере дека најважната задача на човекот во животот е да научи да љуби.

Доктор секс е уште една книга на Валентино лауцоски што на забавен и лежерен начин зборува и покажува корисни начини како да си ја подобрите љубовната врска ако ја имате и како да создадете убава љубовна врска ско до сега ја немате.

Како и сите други книги на Валентино Лауцоски и оваа е разбирлива и многу лесна за читање и разбирање. Просто, прирачник што вреди да се има и одново и одново да се препрочитува!

128 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Доктор секс.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Доктор секс.

Анатомија на љубовта

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Љубовта не е тоа што ти кажуваа! Љубовта не боли!

Љубовта не е ниту тажна ниту опасна, туку е извор на сета убавина околу тебе. Научи да ја препознаваш љубовта и ќе научиш како да имаш сé што ќе посакаш во животот!

За да се видиш материјализиран ти треба да се создадеш себеси. Затоа си жив, затоа постоиш. Твоето постоење е плод на твојата љубов и ја претставува твојaта суштина. Слободно можеш да кажеш ти си искреиран од љубовта и затоа, на твоето постоење гледај како на знак на љубов.

Ти си тоа што си – свест што постои за да искусува живот, а тоа е можно само ако се опредметиш во некаква форма.

Формата ја добиваш опредметувајќи се во живо тело што живее во одредени околности во рамките на коишто креира форми. Тој процес на креирање на форми се одвива преку креативната стихија наречена љубов.

Разбери дека материјалниот свет е свет на бранови, во морето викано живот. Ти си дел од тоа море на стихии, и твоето движење е условено од нив, но и самите тие во мала мера се условени од тебе.  Ова значи дека постои взаемно помагање меѓу тебе и стихиите на начин што едни со други се храните.

Технички кажано, секое твое движење е условено од некоја стихија или ако повеќе сакаш, од некој бран и тој бран ти овозможува да се движиш кон твојата цел.

Затоа христијанството вели дека Бог е љубов. Со други зборови, целиот универзум е создаден од стихии што постојат за да креираат некаков израз. Во зависност од нивниот израз, луѓето ги поделиле на Бог и ѓавол. Ова е така затоа што светот во којшто живееш има дуална природа и сите работи постојат во нивната спротивставеност.

За тебе, како на човек од овој дуален свет е доволно да разбереш дека љубовта е Бог, а стравот е ѓавол и тоа е се што на оваа етапа на твојот развој треба да го разбереш. Тоа ќе ти овозможи да ги разликуваш стихиите и да бидеш ослободен од стегите во коишто живеат повеќето луѓе.

138 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Анатомија на љубовта.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Анатомија на љубовта.

Плати скапо, наплати скапо

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Драг читателу,

Љубовта има своја намена. Таа ти служи да се развиваш, да пораснеш и така да се приближиш до Бога. Но за многу луѓе денес воопшто не е лесно да откријат што е тоа што го љубат.

Ако не постоеше љубовта, ти немаше ниту да се родиш, а ниту ќе имаше можност да растеш и да се подобруваш. Љубовта е идејата за напредок, креативниот концепт којшто си го даваш себеси и само себеси, за потоа, преку тебе и целиот свет да може да ужива во твоите љубовни креации.

Но љубовта, немаше да постои ако пред тоа Господ не се заинтересираше да те создаде. Гледаш, љубовта е родена од интересот на Бога, кој потоа ја создава љубовта.

Во оваа книга се поместени дел од раговорите што ги водев со моите деца минатиов период на тема смисла, интерес и заинтересираност.

Напишани се така како што се правени, со минимални дотерувања од естеска природа.

130 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Плати скапо, наплати скапо.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Плати скапо, наплати скапо.

Дваесет и пет златни закони на успехот

Цена: 190 денари со бесплатна достава!

Драг читателу,

Ова е трета книга од серијата „Разговори со моите деца.

Зворува за успехот и објаснува дека успехот може да постои само во присуство на свест за личен интерес. Секој „успех“ постигнат заради другите не е успех.

Личниот интерес му дава смисла на животот и прави човекот да ужива во плодовите на своите дела, затоа што делата ги направил за себе, за своето лично усовршување, напредок и слобода.

130 страници, џебен формат 14×21 cm.

Цена: 190 денари со бесплатна достава.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Дваесет и пет златни закони на успехот.

Кликни на видеото за да слушнеш аудио извадок од книгата Дваесет и пет златни закони на успехот.

Лесно, разбирливо и употребливо честиво!

Податоците од овие книги ќе ги усвоите брзо и лесно, а ќе ви користат во многу прилики!

Доставата е бесплатна!

Колку и книги да нарачате, ќе ги добиете само по цената на нивното чинење! Плаќате при подигањето. Бесплатната достава за надвор од Скопје важи до карго сервисот во вашиот град. Фискалната сметка е приложена во пратката.