ЕВЕ КОЈА Е СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

Смислата на човекот е да научи да биде Господар, управител на својот живот, контролор и регулатор на своите животни текови. Човекот кој го научил ова може да биде свој Бог и да нема други човечки Богови над него кои ќе му го кројат животот и ќе му кажуваат што да прави.

Повеќе

ШТО Е ЕГО? – УБАВО ДЕФИНИРАНО ЗА ДА НЕМА НЕДОРАЗБИРАЊА

Егото е дефектен лик што човекот го игра во претставата на животот составен од: дефектни верувања, дефектно извежбани навики, дефектни идеи, дефектни начини на размислување, дефектни ставови, дефектни сексуални нагони.

Повеќе

КАКО СЕ СОЗДАВА СТРЕСОТ

Кога човекот ќе ја загуби дистанцата со околината, околината му станува многу блиска и на тој начин неговиот ум наместо да се идентификува со своето себство, се идентификува со околината. Тоа создава стрес, затоа што преголемата близина во телото автоматски активира механизам за самоодбрана.

Повеќе

ЗОШТО ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЛАЈФ КОУЧЕВИ, МОТИВАТОРИ, КОНСУЛТАНТИ, ПОЛИТИЧКИ АНАЛИТИЧАРИ И ИНФЛУЕНСЕРИ?

Се нема работа, па луѓето си измислуваат никому потребни непостоечки и нереални работни места со кои им ја одземаат работата на поповите и на реалните учители кои се на изумирање.
Но не е дека реално нема работа. Работа има, но малку луѓе се заинтересирани да работат реална работа

Повеќе
Loading
  • Плати скапо - наплати скапо

Анатомија на моќта

Најново

Доктор Секс

Најново

Цитати од Кристијан Ларсон

Најново

Анатомија на љубовта

Најново