Мажот – Безгласната буква

Лажгото Лузерот и Педерот

Кога ќе видите некој човек како изигрува „безгласна буква“ пред жена му или пред децата, и се согласува да биде контролиран и управуван, знајте дека пред вас имате мазохист. Тоа што не е облечен во кожна облека и не си ставил коњски узди на главата воопшто не го прави помалку мазохист од оние што можат да се сретнат во филмовите.
Исто така, мазохистите честопати се склони кон прифаќање на понижувања не само во својот интимен живот, туку и на професионално поле. Ако се сетите на некои филмски ликови коишто ја играле улогата на „мивки за бришење подови“ во однос на своите сопруги, шефови или колеги на работа ќе знаете закакви луѓе зборувам.

Мазохистите, во принцип, се апатични луѓе. Тие се покорни, и немаат свој став за проблемите во бракот, надвор од ставот на жената. За да направат било каква акција, потребно им е одобрение од жената, што тие со задоволство го бараат. Тие, во суштина, уживаат во улогата на немоќни единки, за кои некој треба да се грижи. А крајното задоволство на мазохистичкиот ум е сознанието дека, ете, некој се грижи за него, и тој не мора да презема одговорност за својот живот.

Нарачајте ја книгата ЛАЖГОТО ЛУЗЕРОТ И ПЕДЕРOT

За 390 денари со БЕСПЛАТНА достава!