За порно филмовите

Лажгото Лузерот и Педерот

Мажите, поради специфичната градба на нивниот ум, го доживуваат сексот повеќе визуелно, што значи дека им е потребна визуелна дразба за сексуално да се возбудат. Жените, пак, ретко покажуваат разбирање за оваа разлика помеѓу машкиот и женскиот ум, и гледањето порно-филмови од страна на нивните партнери често го доживуваат како еден вид прељуба.
Како и да е, вистинската опасност од порнографијата ги демне луѓето што ќе се приврзат за неа до степен таа да стане единствениот извор на сексуално задоволство за нив. Еден мал дел од консументите на порнографија се толку многу приврзани кон порно-филмовите, што почнуваат да живеат во виртуелен сексуален свет, лишени од реални сексуални контакти.
Не помала опасност порнографијата претставува за луѓето што се склони кон искусување различни сексуални практики како што се на пример педерастијата, бисексуализмот или групниот секс.

Желбата на умот да искусува и да си игра, неминовно, во дел од случаите, може несвесно да го приврзе човекот кон некоја активност што никогаш не би му паднала на ум, доколку тој не би ја видел во некој порно-филм. Но, секако дека ова, пред се, зависи од нивото на свеста кај човекот.

Нарачајте ја книгата ЛАЖГОТО ЛУЗЕРОТ И ПЕДЕРOT

За 390 денари со БЕСПЛАТНА достава!