Кога се жалиш од партнерот (а не го напушташ)

Лажгото Лузерот и Педерот

Ако сретнете некој/а што се жали од партнерот, а не се разделува од него, или, пак, жали по растурената врска, бидете сигурни дека тој/таа е или саможив маж, или сопруга-проститутка, или е мазохист, или во крајна линија луд човек.

Друго не може да биде.

А сите тие категории имаат само три заеднички нешта. Тоа се отсуството на љубов, патолошкото приврзување кон партнерот и страдањето.

И без разлика на тоа што умот ги лаже луѓето, страдањето е само знак дека човекот се наоѓа на погрешно место, со погрешен човек до себе. А излезот од врската што носи страдање е единствениот избор на нормалниот човек.

Нарачај ја книгата ЛАЖГОТО ЛУЗЕРОТ И ПЕДЕРOT

За 190 денари со БЕСПЛАТНА достава!