Прифаќање (Дефиниција)

Дефиниции, Лажгото Лузерот и Педерот

Да прифатиме некого таков каков што е, не значи да се согласиме во своја близина да трпиме некој што ни е здодевен или не вознемирува.

Да прифатиш некого, значи, способност да се соочиш со него, да разбереш дека тој е таков каков што ѐ, и дека тој има потреба да биде точно таков каков што ѐ.

Прифаќањето исто така го вклучува и нашето дистанцирање од луѓето што не влечат надолу, без да имаме потреба да им го наметнуваме нашето друштво, нашата помош или да им сугерираме решенија за нивните проблеми.

Нарачај ја книгата ЛАЖГОТО ЛУЗЕРОТ И ПЕДЕРOT

За 190 денари со БЕСПЛАТНА достава!